Wiza biznesowa Angola

 Wymagane dokumenty

  • Wypełniony formularz podania o wizę
  • 2 kolorowe zdjęcia paszportowe
  • Paszport ważny min. 12 miesięcy
  • Zaproszenie od kontrahenta z Angoli
  • Pismo delegujące z firmy na wyjazd
  • Ksero pierwszej strony paszportu (strona ze zdjęciem)
  • Rezerwacja lotnicza
  • Żółta książeczka WHO – potwierdzenie ważnego szczepienia przeciwko żółtej febrze
  • Podpisane oświadczenie o przestrzeganiu praw obowiązujących na terytorium Angoli

 Ceny

  • Wiza jednokrotna normalna – 140 USD
  • Wiza jednokrotna expresowa – 240 USD

 Uwagi 

  • Czas oczekiwania: wiza normalna – do 7 dni | wiza expresowa – 7-14 dni
  • Zaproszenie od kontrahenta z Angoli musi być wysłane faksem do Ambasady
  • W przypadku braku oryginału zaproszenia z Angoli doliczana jest opłata legalizacyjna w kwocie 25 USD w trybie normalnym lub 35 USD w trybie ekspresowym
  • Na zaproszeniu z Angoli  musi znaleźć się pieczątka z ministerstwa „Reconhecimento do Ministerio Dos Negoscios Exteriores” oraz pieczątka notariusza z Angoli
  • Wiza jest ważna 60 dni od daty wydania i pozwala na 30 dni pobytu na terenie Angoli

Formularz wizowy
Otwórz