ARABIA SAUDYJSKA

WYMAGANE DOKUMENTY:

  • Wypełniony formularz podania o wizę
  • 2 zdjęcia paszportowe
  • paszport + kserokopia
    DO SKŁADANYCH DOKUMENTÓW
    NALEŻY DOŁĄCZYĆ  NUMER REJESTRACJI INTERNETOWEJ, KTÓRY UZYSKUJE SIĘ NA STRONIE;
    https://enjazit.com.sa
  • List z firmy lub instytucji saudyjskiej, wymieniający zapraszaną osobę z  imienia i nazwiska, charakter pracy oraz cel podróży
  • List z miejsca pracy, wymieniający charakter pracy, zalegalizowany przez Krajową Izbę Gospodarczą oraz Ministerstwo Spraw Zagranicznych
  • Bilet lotniczy lub rezerwacja
  • Dla kobiet dodatkowo zapraszająca firma saudyjska występuje o zezwolenie do MSZ w Rijadzie

CENY:

  • Legalizacja dokumentów – 26 PLN za każdy dokument
  • Wiza jednokrotna – 55 USD
  • Wiza wielokrotna – 135 USD
  • Wiza pobytowa i pracownicza – 15 USD

UWAGI 

Należy wykazywać szacunek dla władz oraz tradycji i zwyczajów saudyjskich.Władze Królestwa Arabii Saudyjskiej nie zezwalają na przywóz publikacji o charakterze politycznym, religijnym, itp. jak również alkoholu i narkotyków.

Formularz wizowy

 

 PDF-Icon
Formularz: