Wiza rządowa Arabia Saudyjska

 Wymagane dokumenty

  • Wypełniony formularz podania o wizę po angielsku
  • 2 kolorowe zdjęcia paszportowe
  • Paszport ważny min. 6 miesięcy z dwiema wolnymi stronami na wklejenie wizy
  • Numer rejestracji internetowej, który uzyskuje się na stronie Enjazit oraz ubezpieczenie medyczne wymagane podczas aplikowania o wizę w systemie Enjazit
  • List delegujący z firmy lub oryginał dyplomu do wglądu potwierdzający stanowisko w zaproszeniu
  • Zaproszenie wystawione przez Ministerstwa Spraw Zagranicznych Arabii Saudyjskiej na wniosek sponsora – osoby zapraszającej
  • Bilet lotniczy lub rezerwacja

 Ceny

  • Rejestracja Enjazit – 10.5 USD
  • Rejestracja polisy w systemie Enjazit – 10.5 USD
  • Polisa – cena zależna od rodzaju i długości wizy

 Uwagi 

  • Czas oczekiwania: 7-14 dni
  • Wizy są wystawiane zgodnie z zaproszeniem z Arabii Saudyjskiej
  • Należy wykazywać szacunek dla władz oraz tradycji i zwyczajów saudyjskich. Władze Królestwa Arabii Saudyjskiej nie zezwalają na przywóz publikacji o charakterze politycznym, religijnym, itp. jak również alkoholu i narkotyków.

Formularz wizowy
Otwórz