Wizyta pracownicza Arabia Saudyjska

 Wymagane dokumenty

  • Wypełniony formularz podania o wizę po angielsku
  • 2 zdjęcia paszportowe
  • Paszport ważny min. 6 miesięcy z dwiema wolnymi stronami na wklejenie wizy
  • Numer rejestracji internetowej, który uzyskuje się na stronie Enjazit oraz ubezpieczenie medyczne wymagane podczas aplikowania o wizę w systemie Enjazit
  • Zaproszenie wystawione prze saudyjską Izbę Przemysłowo-Handlową lub Ministerstwo Spraw Zagranicznych Arabii Saudyjskiej
  • Kopia dokumentu rejestracji firmy saudyjskiej
  • Pismo delegujące z firmy polskiej, zalegalizowane przez Krajową Izbę Gospodarczą i Ministerstwo Spraw Zagranicznych RP. Pismo powinno być w języku angielskim skierowane do Konsula i zawierać następujące informacje: krótki opis działalności firmy, imię i nazwisko oraz zawód osoby delegowanej (przynajmniej dwuletnie doświadczenie w zawodzie), nazwa firmy saudyjskiej, dokładny cel wizyty
  • Jeżeli firma delegująca jest firmą zagraniczną pismo należy zalegalizować w Ambasadzie Królestwa Arabii Saudyjskiej w kraju, z którego pochodzi firma
  • Oryginał dyplomu poświadczającego kwalifikacje do wykonywania zawodu podanego w zaproszeniu
  • Bilet lotniczy lub rezerwacja

 Ceny

  • Wiza jednokrotna – 67.67 USD
  • Wiza wielokrotna – 67.67 USD
  • Rejestracja Enjazit – 10.5 USD
  • Rejestracja polisy w systemie Enjazit – 10.5 USD
  • Polisa – cena zależna od rodzaju i długości wizy

 Uwagi 

  • Czas oczekiwania: 7-14 dni
  • Wizy są wystawiane zgodnie z zaproszeniem z Arabii Saudyjskiej
  • Należy wykazywać szacunek dla władz oraz tradycji i zwyczajów saudyjskich. Władze Królestwa Arabii Saudyjskiej nie zezwalają na przywóz publikacji o charakterze politycznym, religijnym, itp. jak również alkoholu i narkotyków.

Formularz wizowy
Otwórz