Wiza biznesowa Azerbejdżan

 Wymagane dokumenty

  • 1 wniosek wizowy – od dnia 01.01.2013r. wniosek wizowy wypełniamy online na stronie azembassy. Po wypełnieniu wniosku na stronie, otrzymamy potwierdzoną aplikację na podany we wniosku adres @mail. Dokument drukujemy i dołączamy
  • 1 kolorowe zdjęcie paszportowe
  • Paszport ważny min. 6 miesięcy od daty zakończenia wizy z jedną wolną stroną na wklejenie wizy
  • Zaproszenie od kontrahenta z Azerbejdżanu na papierze firmowym, skierowane do Konsulatu w Warszawie (zaproszenie musi być napisane w języku azerskim) – dotyczy wizy jednokrotnej
  • Świadczenie z miejsca pracy z informacją o zajmowanym stanowisku
  • Dla uczniów/studentów zaświadczenie ze szkoły/uczelni
  • Rezerwacja lotnicza i hotelowa

 Cena

  • Wiza jednokrotna do 30 dni – 35 Euro
  • Wiza wielokrotna – 35 Euro

 Uwagi

  • Czas oczekiwania: 7-14 dni
  • Wiza wielokrotna jest ważna przez 365 dni z możliwością pobytu 30 dni podczas każdej wizyty
  • Wiza jednokrotna i ważna maksymalnie na 30 dni, na konkretne daty wskazane we wniosku
  • Od 15.10.10 wizy nie są już wydawane na granicy.
  • OD DNIA 20.05.14 – TYLKO OSOBIŚCIE