INDIE

  •     wizy turystyczna i służbowa dla obcokrajowców – wiza referowana okres oczekiwania 10 dni roboczych
  •     wiza służbowa dla obcokrajowców – karta stałego pobytu wystawiona min. 2 lata wstecz

WYMAGANE DOKUMENTY:

  • 1 formularz
  • 1 fotografia „EN FACE” /o wymiarach 3,5 x 4,5 cm/
  • paszport
  • bilet lotniczy datowany w dwie strony lub ksero
  • dla wiz służbowych – zaproszenie z Indii + pismo delegujące z firmy polskiej wyłącznie w jęz. ang. + kopia rezerwacji lub biletu lotniczego , oraz KRS
  • WAŻNOŚĆ  PASZPORTU –  minimum 6 miesięcy .·z dniem 1 września 2010 składanie aplikacji wizowych na każdy rodzaj wizy WYŁĄCZNIE przez biuro BLS International Visa Services otwartym przy sekcji wizowej ambasady Indii w Warszawie – opłata w tym biurze wynosi dodatkowo 40 zł które należy doliczyć do ceny każdej wizy (bez względu na rodzaj wyjazdu)

CENY 

 

 

Wszystkie opłaty nie podlegają zwrotowi, niezależnie od tego czy wiza zostanie przyznana czy nie.

 

Z dniem 01.04 konsulat Indii wprowadza nowe opłaty wizowe;

Wiza turystyczna( wydawana na rok- wielokrotna)- 537,50 zł

Wiza turystyczna ( wydawana na 5 lat- wielokrotna)- 997,50 zł.

Wiza biznesowa( wydawana na rok- wielokrotna)- 744,50 zł

Wiza biznesowa ( wydawana na 5 lat- wielokrotna)-1228,50 zł

W przypadku występowania w wizę turystyczną i biznesową na 5 lat – wnioski wizowe można składać tylko osobiście-pobierane będą odciski palców.

 

Opłata wizowa zawiera już 66,50zł z tytułu kosztów obsługi. Wszystkie opłaty nie podlegają zwrotowi, niezależnie od tego czy wiza zostanie przyznana, czy nie.