IRAN

WYMAGANE DOKUMENTY:

  • kopia / scan strony ze zdjęciem z paszportu
  • fotografia
  • paszport
  • wniosek wizowy
  • zaproszenie wystawione przez służby konsularne (TELEX do ambasady)
  • obowiązkowo ubezpiecznie kosztów leczenia za granicą
  • rezerwacja lotnicza

WAŻNE

  • o zaproszenie należy aplikować bezpośrednio na stronach irańskiego MSZ
  • czas oczekiwania: ok. 1 miesiąc
  • ważność wizy: 3 miesiące od daty wydania (wjazd przed końcem upływu ważności wizy)
  • ilość dni: 30 dni
  • czas oczekiwania w ambasadzie: 7 dni (od otrzymania zgody na wydanie wizy z Iranu, tj. zaproszenie jest widoczne w ambasadzie w Warszawie)

Wiza służbowa

  • fotografia
  • kopia / scan strony ze zdjęciem z paszportu
  • paszport
  • wniosek wizowy
  • zaproszenie wystawione przez służby konsularne (TELEX do ambasady)
  • obowiązkowo ubezpiecznie kosztów leczenia za granicą
  • rezerwacja lotnicza

 WAŻNE

  • zaproszenie wystawiane jest na wniosek firmy lub instytucji z Iranu lub można aplikować bezpośrednio na stronach irańskiego MSZ
  • czas oczekiwania: ok. 1 miesiąc
  • ważność wizy: 3 miesiące od daty wydania (wjazd przed końcem upływu ważności wizy)
  • ilość dni: 30 dni
  • czas oczekiwania w ambasadzie: do 7 dni (od otrzymania zgody na wydanie wizy z Iranu)

CENY         

  • 60 EUR – wiza służbowa jednokrotna
  • 50  EUR  –   wiza  turystyczna

UWAGI 

Czas oczekiwania: 7 dni roboczych po otrzymaniu telx do ambasady na wizę służbową.w przypadku turystycznej – okres oczekiwania 2-3 tygodni.Wiza ważna 30 dni od daty wystawienia.Max pobyt do 30 dni.
w paszporcie nie możę być pieczątek Izraela

Formularz wizowy 

PDF-Icon Formularz